Comisia Europeana vrea ca autoritatile forestiere si agricole din statele UE sa monitorizeze si sa raporteze, din 2013, modificarile destinatiei terenurilor care pot afecta emisiile de gaze cu efect de sera, in cadrul masurilor de combatere a schimbarilor climatice, transmite Mediafax.
Propunerea, care urmeaza sa fie prezentata oficial saptamana viitoare, nu stabileste si obiective ferme de limitare a schimbarilor in utilizarea terenurilor.

Fermierii din Uniunea Europeana si-au exprimat deja preocupari majore legate de acest plan, in timp ce ecologistii considera ca este un pas in directia buna, in special pentru ca nu se bazeaza pe sistemul european de tranzactionare a certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon (ETS), in vederea combaterii gazelor cu efect de sera generate de modificarea destinatiei terenurilor.

Discutiile din ultimii ani la nivelul UE si conferintele internationale pe tema schimbarilor climatice nu au adus solutii de protejare a padurilor, care absorb emisiile de dioxid de carbon.

UE trebuie sa previna reducerea suprafetelor impadurite in cadrul angajamentelor asumate in programele Natiunilor Unite. Totodata, Uniunea are ca obiectiv general reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20%, pana in 2020.

Unul dintre principalele instrumente ale UE de combatere a emisiilor poluante ale industriei si sectorului energetic este ETS si au avut loc discutii daca sa se introduca in sistem si modificarea destinatiei terenurilor, inclusiv a celor forestiere.

In schimb, proiectul propune ca tarile membre sa tina evidenta defrisarilor, impaduririlor, managementului padurilor si al terenurilor, actiuni care influenteaza emisiile de gaze poluante.

Potrivit CE, statele membre trebuie sa prezinte planuri de actiune pentru limitarea emisiilor, iar Comisia ar putea face recomandari pentru imbunatatirea eforturilor nationale in acest domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri