Romania va emite obligatiuni pe pietele externe si in a doua parte a anului, pentru a completa programul de imprumuturi din exterior de 2,5 miliarde euro stabilit pentru 2012, a declarat, joi, ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.
"Conform strategiei anuntate, este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe pietele externe, pentru a ne indeplini programul anuntat de 2,5 miliarde euro. Aceasta operatiune va fi programata pentru a doua parte a anului", a afirmat Dragoi, intrebat daca Romania va mai iesi pe piete in acest an.

In ceea ce priveste piata pe care Romania va iesi in semestru al doilea, ministrul Finantelor a aratat ca optiunile raman deschise si se va decide la acel moment daca emisiunea va fi in euro sau dolari, in functie de randamentele disponibile si conditiile de piata, mentioneaza Mediafax.

Romania a realizat doua emisiuni in dolari de la inceputul acestui an, prin care a vandut obligatiuni in valoare cumulata de 2,25 miliarde de dolari, echivalentul a aproape 1,7 miliarde de euro. Pentru a se incadra in programul anuntat, MFP ar trebui sa mai vanda obligatiuni de circa un miliard de dolari (echivalentul a 750 milioane de euro).

Dragoi a explicat ca, in opinia MFP, emisiunea de bonduri pe piata SUA realizata la inceputul saptamanii a reprezentat o fereastra de oportunitate, iar investitorii au primit foarte bine oferta Romaniei.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor a aratat ca masurile si politica adoptata au permis Trezoreriei sa performeze si pe piata interna, amintind ca recent s-a obtinut cel mai mic randament pe certificatele la sase luni si cea mai lunga maturitate, din 2005, pe titlurile denominate in lei, de 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri