Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3,3% fiecare (serie bruta). Industria prelucratoare a crescut cu 0,4%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-15,2%), industria energetica (-3,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,5%). Industria bunurilor de capital si industria bunurilor intermediare au crescut cu 11,8%, respectiv cu 0,4%", se arata intr-un comunicat al INS.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,6% fata de luna precedenta, sustinuta de industria extractiva si industria prelucratoare care au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,4%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 5,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+1,9%) si industria bunurilor intermediare (0,7%), in timp ce industria bunurilor de uz curent a ramas la acelasi nivel. Industria energetica si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 5,3%, respectiv cu 0,4%.

Fata de ianuarie 2011 productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,2%, ca urmare a cresterii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (+5,4%), industria prelucratoare si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,9% fiecare).

Citeste si:

Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital si industria energetica au crescut cu 6,4%, respectiv cu 0,9%, iar celelalte categorii de bunuri au inregistrat urmatoarele scaderi: industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,3%), industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor intermediare ( -1,9% fiecare).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 2,0%, sustinuta de toate cele trei sectoare industriale.

Industria extractiva a crescut cu 5,0%, industria prelucratoare cu 1,6%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+7,7%) si in industria energetica (+1,0%) si scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,9%), in industria bunurilor de uz curent (-1%) si in industria bunurilor intermediare (-0,8%).