Ministerul Agriculturii va absorbi in primul trimestru un miliard de euro din fonduri europene si are ca tinta pentru acest an atragerea a 2,5 miliarde de euro, a declarat miercuri, la un seminar, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.
"Ministerul Agriculturii si-a propus o tinta foarte agresiva pentru absorbtia fondurilor europene. Vorbim de 2,5 miliarde de euro, o suma care reprezinta 40% din cei 6 miliarde de euro pe care Guvernul si-a propus sa ii absoarba in acest an", a spus Fuia.

El a mai spus ca daca Ministerul Agriculturii nu va absorbi 2,5 miliarde euro nici obiectivul Executivului nu va putea fi atins.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca nu exclude o eventuala candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale a premierului Mihai Razvan Ungureanu, cu sustinerea PDL, insa acesta trebuie mai intai sa reuseasca la conducerea Guvernului, principalul criteriu in acest sens fiind absortia a sase miliarde de euro de la UE.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat marti ca ministrii si sefii de autoritati de management care nu vor lua masuri in perioada imediat urmatoare pentru a accelera ritmul de absorbtie a fondurilor UE si a elimina problemele din acest proces vor fi demisi.

El a aratat ca la sedinta comitetului interministerial pentru fonduri UE au fost constatate o serie de elemente care "perturba" procesul de absorbtie, precum viteza lenta de procesare a cererilor de rambursare si incapacitate manageriala in multe situatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri