"Ministerul Agriculturii si-a propus o tinta foarte agresiva pentru absorbtia fondurilor europene. Vorbim de 2,5 miliarde de euro, o suma care reprezinta 40% din cei 6 miliarde de euro pe care Guvernul si-a propus sa ii absoarba in acest an", a spus Fuia.

El a mai spus ca daca Ministerul Agriculturii nu va absorbi 2,5 miliarde euro nici obiectivul Executivului nu va putea fi atins.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca nu exclude o eventuala candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale a premierului Mihai Razvan Ungureanu, cu sustinerea PDL, insa acesta trebuie mai intai sa reuseasca la conducerea Guvernului, principalul criteriu in acest sens fiind absortia a sase miliarde de euro de la UE.

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat marti ca ministrii si sefii de autoritati de management care nu vor lua masuri in perioada imediat urmatoare pentru a accelera ritmul de absorbtie a fondurilor UE si a elimina problemele din acest proces vor fi demisi.

El a aratat ca la sedinta comitetului interministerial pentru fonduri UE au fost constatate o serie de elemente care "perturba" procesul de absorbtie, precum viteza lenta de procesare a cererilor de rambursare si incapacitate manageriala in multe situatii.