Numarul angajatilor din aparare va fi redus, fondul de salarii creste

Guvernul va limita in acest an la 1.611 numarul mediu de salariati din opt companii din sectorul apararii, cu 9,2% mai putin fata de personalul din 2011, dar fondul de salarizare va creste cu 4,2%, la 39,29 milioane de lei (9 milioane euro).

"In stabilirea numarului mediu maxim de personal de 1.611 salariati s-a avut in vedere strictul necesar pentru desfasurarea activitatilor de restructurare, privatizare, paza, administrarea patrimoniului si alte activitati", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, relateaza Mediafax.

In 2011 numarul maxim de salariati din companiile din domeniul apararii a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane, iar fondul pentru plata salariilor acestora a fost de 37,7 milioane de lei.

Companiile din care vor pleca angajati sunt Romarm Bucuresti, Romaero Bucuresti, Avioane Craiova, IAR Brasov, IOR SA, Santierul Naval Mangalia, Constructii Aeronautice Brasov si Uzina Mecanica Orastie.

La sfarsitul acestui an Romarm ar urma sa aiba 1.229 de angajati, Romaero 139, Avioane Craiova 125, IAR Brasov 70, IOR SA 25, Santierul Naval Mangalia 7, Constructii Aeronautice Brasov 8 si Uzina Mecanica Orastie 8.

Salariile anagajatilor din aceste companii vor fi asigurate, pana in 31 iulie, prin redistribuirea a 20,56 milioane de lei din bugetul Ministerului Economiei. Finantarea salariilor pentru intervalul 1 august - 31 decembrie va fi stabilita dupa ce Guvernul va analiza programul de restructurare a companiilor mentionate.

"Proiectul de act normativ limiteaza la minimum necesar masurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea pastrarii personalului specializat, mentinerii in stare de functiune, realizarii programelor strategice de inzestrare a armatei aprobate prin hotararile Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a si satisfacerea necesarului la mobilizare", se arata in document.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri