In perioada 1-2 Aprilie 2006, intre orele 10:00 – 18:00, va avea loc la Universitatea Politehnica Bucuresti cea de-a doua editie a Romanian International University Fair - RIUF 2006
Targul educational are ca scop facilitarea interactiunii intre tinerii romani interesati de programele de studii internationale (studii universitare, master, MBA, doctorat) si reprezentantii universitatilor de top din SUA, Marea Britanie, Franta, Austria, Elvetia, Turcia, Bulgaria, Croatia, Grecia, Olanda, Norvegia, Ungaria. In plus, vizitatorii vor mai putea sa ia parte la seminarii sustinute de romani studenti sau absolventi de programe internationale si de reprezentanti ai centrelor de informare ale Comisiei Fulbright, British Council, DAAD si altii.

Vor exista astfel multiple posibilitati de dialog pe teme precum:
- avantajele si perspectivele oferite de o diploma obtinuta la o universitate internationala,
- strategii de succes pentru admitere,
- surse de finantare pentru programe de studii internationale,
- viata de zi cu zi in campus,
- decizia de a te intoarce in Romania sau a ramane in alta tara etc

Targul va avea doua sectiuni: o sectiune dedicata ofertelor de studii universitare si una pentru studii post-universitare (programe de master, MBA, doctorat). Fiecare universitate va avea un stand cu 1 sau 2 reprezentanti ce vor interactiona cu vizitatorii si le vor prezenta informatii despre programele academice, conditiile de admitere, sprijinul financiar disponibil, termenele de aplicare si multe altele.

Evenimentul atrage universitati internationale (Harvard, Yale, MIT, Regent’s College, CEU, Norwegian School of Management) si romanesti, finantatori, centre de informare si consiliere, edituri de carte educationala, organizatii non-guvenamentale etc. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului WWW.RIUF.RO.

Incepand cu 21 martie, pe acest site, tinerii interesati se vor putea inregistra pentru a avea acces seminariile si prezentarile organizate cu aceasta ocazie (audienta limitata de capacitatea salilor).
RIUF este organizat in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Fundatia Culturala DELTA, beneficiind de sprijinul Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Sponsor al evenimentului este Raiffeisen Bank, sustinatori fiind Fresenius Medical Care si APT Resources & Services. RIUF este promovat cu ajutorul partenerilor media: Sapte Seri, Cariere, Evenimentul Zilei, Radio 21, 9AM.ro, eJobs.ro, wall-street.ro.

Organizatorii pot fi contactati la adresa de email office@riuf.ro. Jurnalistii pot avea acces la resurse documentare si pot stabili interviuri cu initiatorii proiectului trimitand un email la adresa catalina.secreteanu@riuf.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Noi domenii de studii universitare: yachting, industria DJ, clubbing