Principalele probleme ale oraselor in care locuiesc acestia sunt lipsa oportunitatilor de munca sau de studii (18,4%), costurile crescute pentru locuit (14,8%), traficul aglomerat (13,3%), curatenia (12,4%) si cladirile urate si nesigure (12,1%). Pe de alta parte, tinerii apreciaza parcurile si zonele verzi.

De asemenea, ei considera ca extinderea zonelor verzi (20%), infrumusetarea si modernizarea cladirilor (19,1,%), precum si solutiile de planificare urbana sustenabila (16%), sunt principalii factori care ar putea imbunatati calitatea vietii in orasele din Romania.

Competitie cu premii pentru studenti si masteranzi

Siemens a lansat Orasul 20.20, o competitie de dezvoltare urbana sustenabila, adresata studentilor si masteranzilor de la toate facultatile din Romania. In cadrul concursului, tinerii trebuie sa realizeze un filmulet in care sa identifice zonele urbane care joaca un rol important in oras, sa prezinte factorii din prezent care le pot afecta si sa propuna scenarii pentru dezvoltarea lor sustenabila.

"Orasul20.20 este o competitie prin care vrem sa-i stimulam pe tineri sa se gandeasca la lucrurile frumoase din orasele lor si sa vina cu solutii pentru dezvoltarea lor. Accentul nu cade pe tehnologii, ci pe modul in care solutiile inovatoare de dezvoltare urbana ne pot influenta calitatea vietii de zi cu zi si modul in care ne raportam la orasele in care locuim”, a declarat Cristian Secosan, director general al Siemens.

Citeste si:

Filmele se vor putea posta pe site-ul 220.ro intre 15 aprilie si 15 mai, iar la final, un juriu format din experti Siemens va decide castigatorii celor trei premii, in valoare de 1000 de euro, 750 de euro si 500 de euro.