"Agricultura reprezinta pentru noi un sector deosebit de important. Sunt sigura ca in urmatorii doi ani agricultura va fi unul dintre domeniile cele mai finantate, cu o concurenta acerba pentru clienti", a spus Mihaescu.

Ea a adaugat ca IFC discuta acordarea de finantare cu mai multe societati, mai ales din industriile procesatoare.

"Dar siguranta mea este ca anul viitor - la noi anul fiscal incepe la 1 iulie - va fi un an in care vom finanta cu precadere agricultura si infrastructura, diverse proiecte in aceste domenii", a afirmat Mihaescu.

Citeste si:

Ea a adaugat ca IFC nu se implica in proiecte mici, pentru ca nu doreste sa intre in competitie cu bancile.

"Daca vorbim de proiecte de sub 30 de milioane, am intra in competitie directa cu bancile comerciale. Rolul meu e sa dezvolt sectorul privat, inclusiv bancile comerciale pe care le-am sprijinit din anii '90 si continuam sa le sprijinim. Deci ne uitam la proiecte care sa fie peste 30 de milioane, sau finantari care cer partea noastra de peste 10-15 milioane de dolari, in asa fel incat sa completam ceea ce poate oferi sectorul bancar romanesc", a mai spus reprezentantul IFC.

Agricover Credit IFN si IFC au anuntat incheierea unui acord de imprumut in valoare de 12,5 milioane euro, finantarea urmand sa fie directionata catre fermierii mici si mijlocii sub forma de credite pentru investitii in utilaje, extinderi si modernizari.