26 Aprilie 2012

Motive de optimism in economie: Tu vezi partea plina a paharului?



Specialistii in fuziuni si achizitii, majoritatea dintre ei bancheri de investitii, au transmis ca exista semne pozitive pentru economia romaneasca in acest an, in cadrul Intalnirilor Wall-Street.ro. Citeste mai jos care sunt motivele de optimism si spune-ti opinia la finalul articolului.

Doru Lionachescu, Capital Partners

"Cred ca oaza de optimism dupa 4 ani de criza este simpla constatare ca un numar neasteptat de firme romanestii continua sa supravietuiasca, inclusiv firmele noastre. Realist privind lucrurile, asta este o mare realizare. A doua chestiune este ca vad inca tineri romani care au inca oportunitati sa lucreze in strainatate si care totusi se intorc aici".

Radu Stoicoviciu, PwC

"Un alt element de optimism este dat de faptul ca familile detinatoare ale capitalului romanesc sunt la o schimbare de generatie, respectiv acum apar noi oameni care gestioneaza acele afaceri, iar acei oameni sunt in buna masura indivizi care au invatat in afara tarii, care au o anumita pregatire si au o baza teoretica diferita de bazele prin care parintii lor au facut afaceri in Romania".

Cornelia Bumbacea, Ernst&Young

"Eu cred cu tarie ca anul 2012 va fi mai bun. Vom vedea si privatizari de succes, macar acele active care sunt acum in pregatire. Vom vedea si tranzactii private cu business-uri care au rezistat crizei si vor sa treaca la nivelul urmator"

Matei Filipidescu, BCR

"Eu nu sunt altfel decat optimist, ca parte din cea mai mare banca de pe piata cred ca avem toate ustensilele si atuurile sa fim un jucator important si pe piata de M&A".

Dan Ionascu, Parker Lewis

"Ma bucura mult ca vad tot mai multi tineri in politica si la carma companiilor multinationale. Poate, poate avem o speranta. Pe M&A, mi-as dori o sectiune cat de mica de investment banking la ASE".

Mihai Sfintescu, 3TS Capital Partners

"Am motive de optimism cand vad ca sunt multi antreprenori tineri in zona de IT&C si online care au proiecte si incearca lucruri. Nu toate vor reusi, dar spre deosebire de alte sectoare din economie macar se incearca. Pana la urma, capitalismul este bazat pe trial and error. Tot incercandu-se mult intr-un sector, pana la urma cineva o sa reuseasca si Noua Economie o sa avanseze mai rapid decat zona aceasta traditionala".



Citeste si