„Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International", a adaugat Georgescu.
Deficitul pe cash convenit anterior cu FMI era de 1,9% din PIB, iar tinta stabilita dupa metodologia ESA solicitata de Comisia Europeana este de 3% din PIB.

"Cred ca mesajul este important din doua puncte de vedere: o data s-a incheiat un acord care continua politicile de stabilitate macroeconomica, de ajustari sectoriale si asa mai departe, deci practic asigura stabilitatea economica si financiara a Romaniei, asigura finantarea externa a Romaniei, pentru ca Romania consuma mai mult decat produce si trebuie sa se imprumute, dar nu se putea imprumuta in conditii rezonabile fara acest acord. Pe de alta parte, a doua concluzie, s-au gasit solutii pentru rezolvarea celor doua probleme asumate de USL, si anume problema salariatilor bugetari si a pensionarilor", a mai afirmat Georgescu.

Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala. Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.