Franks: Suntem multumiti sa vedem cooperarea dintre ministrii care pleaca si cei care vin

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni, ca este satisfacator faptul ca membrii Guvernului demis si cei ai Guvernului desemnat coopereaza si au pozitii comune in aceasta perioada, ceea ce indica o continuitate a angajamentelor Romaniei, informeaza Mediafax.

"As spune ca unul dinte lucrurile pe care l-am remarcat ca fiind foarte favorabil este ca a existat o cooperare intre membrii Guvernului care pleaca si cei ai Guvernului care vine. Acest lucru este extrem de util pentru noi, pentru ca ne arata ca va fi o continuitate a angajamentelor Romaniei, cu privire la obligatiile internationale, precum si cu privire la programul de reforme si de consolidare economica. Este foarte satisfacator pentru noi sa vedem cum ministrii care pleaca si cei care vin pot veni impreuna sa discute cu noi si sa aiba un angajament comun pentru ca Romania sa ramana pe pozitii", i-a spus presedintelui Traian Basescu seful misiunii Fondului Monetar International.

Franks a adaugat ca membrii delegatiei comune a FMI, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene sunt "foarte recunoscatori" membrilor celor doua Cabinete "pentru acest spirit al cooperarii".

De asemenea, el a tinut sa remarce "progresele excelente" facute in discutiile cu partea romana in ultimele zile.

La intrevederea de la Palatul Cotroceni au participat si ministrul propus pentru portofoliul Finantelor in Cabinetul Victor Ponta, Florin Georgescu, precum si secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Ghergina, dar si reprezentantul Romaniei pe langa FMI, Mihai Tanasescu si reprezentantul BNR Adriana Marinescu.

Sursa foto: Agerpres.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri