Basescu anunta ca banii din privatizari vor merge in modernizarea companiilor si NU in salarii sau pensii

Presedintele Traian Basescu a declarat ca privatizarile avute in vedere la companiile energetice de stat Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Romgaz nu vor fi cu pachete majoritare, ci de 10-15%, iar banii obtinuti vor merge la modernizarea acestor societati.

"As vrea sa ne intelegem foarte bine, nimeni nu vorbeste de privatizarea integrala a Hidroelectrica, de privatizarea integrala a Romgaz (...). Statul trebuie sa fie majoritar, iar privatizarile, 10-15 procente sunt binevenite, pentru ca ele trebuie sa realizeze resursa de finantare a retehnologizarii acestor companii, fie ca vorbim de Transgaz, fie ca vorbim de Transelectrica, fie ca vorbim de Romgaz sau alte mari companii, mari infrastructuri, problema privatizarii trebuie gestionata in limitele in care acest proces aduce bani pentru modernizarea societatilor", a spus presedintele Basescu, duminica, in declaratia de presa sustinuta dupa intrevederea cu delegatia comuna a FMI, a Bancii Mondiale si Comisie Europene, noteaza Mediafax.

El a aratat, ca exemplu, ca Transgaz "are nevoie acuta de modernizarea statiilor lui de repompare, de inlocuire de tronsone de conducte, pentru ca, uneori, datorita uzurii conductelor sau a sistemelor de pompare a gazelor, presiunea in conducte nu poate fi mentinuta la un nivel suficient de ridicat".

Seful statului a argumentat ca aceste privatizari trebuie facute in folosul companiilor respective si sa nu se repete situatia de la Transelectrica, cand banii acestei societati au fost varsati la bugetul de stat.

"Deci avem nevoie ca aceste privatizari sa se faca in folosul companiilor. La Transelectrica s-au dus bani in bugetul de stat, dar opinia mea este ca banii trebuie sa mearga la retehnologizarea acestor companii, pentru ca nu intentionam o privatizare majoritara, ci doar atat cat ne trebuie pentru ca aceste companii sa-si asigure sursa de finantare pentru retehnologizare", a concluzionat seful statului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri