"Dorim sa reducem pierderile substantiale ale companiilor si societatilor nationale prin decuplarea clientelei politice de la contractele cu statul. Azi (vineri - n.r.) am cerut Curtii de Conturi, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice, sa declanseze controale imediate la toate companiile nationale care inregistreaza pierderi si arierate la buget. Sa se verifice toate contractele de achizitii de bunuri si servicii care s-au facut de la inceputul anului si pana in prezent, mai ales cele facute fara licitatii, pe baza de incredintare directa", a spus ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

El a precizat ca, in acest fel, "va fi redusa risipa si golirea bugetelor companiilor cu capital de stat".

"Reducand aceste cheltuieli neeconomice se reduc automat si pierderile", a adaugat Chitoiu.

Citeste si:

Totodata, ministrul Economiei a precizat ca va fi introdusa guvernanta corporatista la societatile cu capital de stat, el afirmand ca pana la finele anului un numar mare de companii ale statului vor beneficia de management privat.

"De asemenea, avem in vedere stimularea privatizarii companiilor cu capital de stat. La cele de interes strategic vom vinde pe bursa numai un pachet cuprins intre zece si 15 la suta din actiuni, astfel incat sa obtinem un pret corect. Banii incasati pe vanzari pe bursa vor ramane la companii, pentru investitii", a mai spus ministrul Daniel Chitoiu.