Astfel, E.ON Gaz Distributie a investit, in 2011, circa 180 de milioane de lei, din care 112 milioane de lei in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale. Sistemul de distributie a fost reabilitat si modernizat pe o lungime de 633 kilometri, se arata intr-un comunicat al E.ON. Bugetul pentru 2012 depaseste 190 milioane lei, conform Mediafax.

Compania E.ON Moldova Distributie a investit anul trecut circa 151 milioane de lei, cea mai mare parte fiind destinata modernizarii si dezvoltarii retelei de distributie a energiei electrice. Pentru acest an se au in vedere investitii de 156 milioane de lei in infrastructura de electricitate.

Grupul noteaza ca de la intrarea pe piata romaneasca, in 2005, a investit in total peste 1,9 miliarde de lei.

Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat, in 2011, la 4,33 miliarde lei (circa un miliard de euro), nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2010.

Citeste si:

Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut au depasit 30 TWh, in usoara crestere fata de 2010.

Sursa citata aminteste si de intentia grupului german privind deschiderea unui Business Service Center la Cluj-Napoca.

Grupul german de utilitati E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operatiunile grupului pe piata romaneasca au fost integrate in 2010 in subsidiara E.ON Energie Romania.