Preturile productiei industriale au crescut in aprilie cu 0,7% fata de luna anterioara

Preturile productiei industriale pe total piata interna si piata externa au crescut in aprilie cu 0,7% comparativ cu luna precedenta si cu 6,5% fata de aprilie 2011, conform Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au avansat fata de martie cu 0,5%, iar preturile productiei industriale pentru piata externa au avut un plus de 1,1%.

S-au inregistrat cresteri la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (1%) si in industria prelucratoare (0,7%). In industria extractiva preturile au scazut cu 0,5%. La distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare preturile au ramas la nivelul lunii precedente.

"Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (+1,1%), industria bunurilor de uz curent (+0,6%), industria bunurilor de capital (+0,5%), industria bunurilor intermediare (+0,4%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,3%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Fata de aprilie 2011 s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (28,9%), in industria prelucratoare (6,9%), cea extractiva (3,9%) si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (3,5%).

Pe marile grupe industriale, o crestere semnificativa se remarca la produsele din industria energetica (11,3%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+5,4%), industria bunurilor intermediare (4,1%), industria bunurilor de capital (3,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (2%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri