Evolutia a fost influentata de cresterile din industria extractiva (de 5,7%) si din industria prelucratoare (2,2%), potrivit Mediafax.

"Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,7%), industria energetica (+5,6%), industria bunurilor de uz curent (+4,2%), industria bunurilor intermediare (+0,6%) si in industria bunurilor de capital (+0,5%)", se arata intr-un comunicat al INS.

In aprilie afacerile din industrie au scazut cu 8,9% fata de luna precedenta, dar comparativ cu aprilie 2011 sunt mai mari cu 4,6%.

Comenzile noi din industrie au scazut in primele patru luni cu 0,8%

Citeste si:

Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si piata externa, au scazut in primele patru luni cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa un declin de 5,5% in aprilie.
.
Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la industria bunurilor de capital (de 3,5%) si industria bunurilor intermediare (0,4%). Cresteri s-au inregistrat la industria bunurilor de uz curent (9,1%) si a bunurilor de folosinta indelungata (7,7%).

Fata de luna anterioara comenzile noi din industrie au scazut in aprilie cu 11,6%, din cauza declinului din industria bunurilor de folosinta indelungata (23,5%), industria bunurilor de uz curent (16,2%) si a bunurilor de capital (15,3%).

Comparativ cu aprilie 2011 scaderea a fost de 5,5%, determinta de evolutia negativa din industria bunurilor de capital - 13,7%.