In ceea ce priveste prezenta ministrilor Guvernului Ponta, unde obligatoriu trebuie sa participe Guvernul. Pe 15 mai au fost intruniri, teme importante, la care s-a participat la nivel de ministri, a venit chiar priministrul Italiei. Din partea noastra a fost un secretar de stat pe teme de o importanta formidabile.

- Mi se pare nedreapta afirmatia domnului Ponta. Acest memorandum sta marturie, semnat de doi ministrii ai domniei sale.

- De ce exista aceasta nevoie de cooperare intre reprezentatul statului in CE si Guvern: Pentru ca asa cum ati vedea memorandumurile nu sunt publice, rezuma de fapt pozitii ale Romaniei in formatiunile Consiliului. Ministrii participa la formatiunile Consiliului.

- Nu-mi place sa folosesc cuvinte de genul "minciuna". Pot sa va spun de la instalarea Guvernului Ponta am avut exact acelasi comportament pe care l-am avut si in timpul celorlalte Guverne

- As da o replica domnului prim-ministru dr. Victor Ponta: Afirmatia ar fi legata de faptul o singura institutie, presedintia, s-a ocupat de problematica Uniunii Europene.

Citeste si:

- Consiliul exercita functie legislativa si bugetara. Este compus din cate un reprezentat la nivel ministerial al fiecarui stat membru.

- UE nu este o uniune de guverne este o uniune de state. Guvernele sunt o bucatica dintr-un stat. Exista o singura persoana care reprezinta statul si este presedintele.

- Ce asteptati de la intalnirea asta, putin scandal?

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca faptul ca premierul Victor Ponta incearca "fortarea notei" prin declaratia adoptata de Parlament, si nu printr-o discutie cu el, arata "o unda de slabiciune", Basescu adaugand ca premierii "trebuie sa fie barbati".