Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri ca din punct de vedere tehnic, al locurilor de munca si al programului de dezvoltare a companiei, la Hidroelectrica "totul este sub control si in ordine", potrivit Mediafax.

"Din punct de vedere tehnic, al sigurantei locurilor de munca si al programului de dezvoltare nu s-a modificat nimic, totul este sub control si in ordine", a afirmat Traicu.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a introdus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, iar instanta a stabilit primul termen de judecata pentru miercuri, 20 iunie.

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat ca intrarea in insolventa, dupa "un dezastru de management" si seceta din 2011, nu vizeaza falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, si nu va duce la vanzarea de active sau inchiderea de hidrocentrale.

Strategia energetica va fi elaborata in luna iulie

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri ca viitoarea strategie energetica va fi elaborata pana la finele lunii iulie si va include principiile anuntate in programul de guvernare al USL.

"Sincer, nu stiam ca din 2006 nu a mai fost modificata strategia. Principiile sunt cele care au fost prezentate in strategia USL. Ele vor fi traduse in date concrete si vor face referire la actele adoptate deja adoptate sau in curs de adoptare. (...) Avem nevoie o strategie energetica sa stim cum facem, cu ce facem si pana cand atingem obiectivele", a afirmat Traicu.

Guvernul a aprobat in 2007 un proiect de strategie energetica pentru perioada 2007-2020. In ultimii doi ani insa Executivul a inceput un alt proiect de strategie energetica, pentru perioada 2011-2035.
Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei, a afirmat ca strategia energetica aprobata de Guvern in 2007 nu are nici in prezent avize de mediu, din cauza opozitiei unor ONG-uri, si ca dezbaterea publica a noii strategii ar putea dura mult timp, din cauza alegerilor parlamentare din toamna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Hidroelectrica cauta directori si anunta criteriile de eligibilitate