"Daca ne uitam in Europa, Romania este singura care are un potential de crestere de 5%. Avem caracteristicile unei economii emergente, ceea ce inseamna ca putem oferi investitorilor rentabilitate sporita", a spus Isar, la conferinta anuala a Asociatiei Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA).

El a precizat ca actualul Guvern este pro-business si va incerca sa ridice potentialul de crestere al economiei, de la 2-3% unde a cazut in urma recesiunii, la 5-6%.

Isar este increzator in potentialul Romaniei de a atrage investitii, in conditiile in care economia noastra nu are un ciclu de dezvoltare corelat cu cel al campionilor din zona, precum Polonia.

Citeste si:

"Eu cred ca suntem cum era Polonia in urma cu 7 ani", a subliniat ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

In plus, Isar este convins ca nu exista acum in lume o problema de capital, ceea ce inseamna ca afacerile bune din Romania nu vor avea probleme sa isi gasesasca finantere.

De asemenea, el a reluat discursul despre demersul ambidextru de reaprindere a economiei si, in al doilea rand, de a mentine stabilitatea macroeconomica.