Ponta: Incerc sa asigur un echilibru in economie, dar zgomotul si caldura politica par sa ne acopere

Guvernul va incerca sa asigure un echilibru in economie intr-o perioada in care "zgomotul si caldura politica" par sa acopere lucrurile de substanta, principala preocupare a Executivului nefiind batalia politica, ci functionarea economiei, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a ajuns, la ora 10.00, la sediul Camerei de Comera si Industrie a Romaniei, pentru o intalnire cu oamenii de afaceri, tot la ora 10.00 incepand si sedinta Parlamentului in care se da citire solicitarii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

"Chiar daca zgomotul si caldura politica par sa acopere lucrurile de substanta, eu nu ma aflu in Parlament. Preocuparea numarul unu a Guvernului nu este batalia politica", a spus Ponta oamenilor de afaceri.

In discursul sustinut in fata acestora, Ponta a aratat ca este un premier social-democrat care a inteles ca economia se afla inaintea socialului si ca Guvernul va incerca sa imbunatateasca mediul de afaceri, astfel incat statul sa nu mai fie "un dusman si o piedica" in derularea proiectelor de investitii.

El a afirmat ca este nevoie de management privat la nivelul companiilor de stat, deoarece managementul politic nu functioneaza asa cum ar trebui, si i-a asigurat pe oamenii de afaceri ca Guvernul nu renunta la intentia de a reduce contributiile sociale pentru angajatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri