Parlamentul a stabilit ca referendumul sa fie organizat duminica, 29 iulie.

In 2007, la primul referendum de demitere din functie a presedintelui Traian Basescu, Guvernul a anuntat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

"In prezent, cheltuielile totale impuse de organizarea referendumului sunt estimate la aproximativ 95 milioane lei, dar in conditiile in care vor fi deschise sectii de vot si in strainatate, deja fiind realizate si unele economii", au aratat sursele citate.

Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor participanti, elimina sintagma "la nivelul tarii" legata de voturile exprimate.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca spera ca Hotararea de Guvern legata de organizarea referendumului din 29 iulie privind demiterea sa sa fie corecta si sa nu permita buletine de vot tiparite "de tot felul de sereleuri".

"O sa intru in campania de referendum, sper ca Hotararea de Guvern legata de organizarea referendumului sa fie una corecta. Sper ca buletinele de vot sa nu se tipareasca de-a lungul si de-a latul patriei, de tot felul de SRL-uri", a spus Basescu.

Guvernul s-a reunit sambata dimineata in sedinta extraordinara, pentru a adopta hotararile de organizare a referendumului de demitere a sefului statului.

Votul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va putea fi exercitat oriunde in tara, fara sa mai existe obligativitatea ca votul sa fie exprimat doar intr-o anumita circumscriptie electorala, potrivit informatiilor transmise de premierul Victor Ponta in sedinta de guvern.

Presedintele TRAIAN BASESCU, cu bune si rele, de la A la Z