Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este ingrijorat de recentele evolutii pe scena politica a Romaniei care ar putea afecta stabilitatea si cresterea economica, precum si imaginea tarii pe pietele internationale.
Actiunile clasei politice din aceste zile aduc noi incertitudini peste cele deja existente si au ca efect scaderea increderii consumatorilor si investitorilor, potrivit unui comunicat al FIC semnat de Steven van Groningen, presedintele asociatiei.

Lipsa de stabilitate si predictibilitate sunt bariere importante pentru investitori, iar acestea pot produce efecte cu atat mai grave acum, cand Romania are atata nevoie de capital, considera FIC.

Membrii Consiliului Investitorilor Straini au investit sume importante pe termen lung si vor continua sa fie prezenti in Romania, chiar si dupa ce mandatele actualilor politicieni se vor incheia, se arata in comunicat.

Nu se pune problema unor retrageri de capital din Romania. Investitorii sunt interesati sa continue sa investeasca in Romania, pentru ca potential pe termen lung exista, sustine asociatia.

"Romania ar trebui sa profite mai mult de atuurile sale, sa-si intareasca pozitia economica in regiunea Europei de Sud-Est, dar acestea nu sunt posibile in lipsa predictibilitatii si a increderii investitorilor in mediul de afaceri", declara Steven van Groningen (foto).

Steven van Groningen este presedintele si directorul executiv al Raiffeisen Bank. Consiliul Investitorilor Straini (The Foreign Investors Council) este asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania. FIC are in prezent 128 companii membre ale caror investitii cumulate in Romania de aproximativ 40 miliarde de euro reprezinta aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate din 1990 pana in prezent.

Viitoarele investitii ale companiilor membre sunt estimate la peste zece miliarde de euro in urmatorii cinci ani considerand ca vor fi implementate masuri coerente in vederea creari unui mediu economic favorabil, se mai arata in comunicatul FIC.

Presedintele TRAIAN BASESCU, cu bune si rele, de la A la Z

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri