Imprumutul este acordat pe o perioada de 15 ani, se arata intr-un comunicat al BERD.

"BERD urmareste imbunatatirea infrastructurii urbane, in special a infrastructurii de apa din Romania, precum si sprijinirea tarii in absorbtia fondurilor UE. Acest imprumut va permite companiei sa modernizeze infrastructura de apa si de canalizare in sapte aglomerari urbane din judetul Satu Mare", a declarat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.

In urma implementarii proiectului, 15.000 de persoane vor fi conectate la sistemul centralizat de apa, iar jumatate din cei 390.000 locuitori ai judetului vor avea servicii imbunatatite de aprovizionare cu apa si de canalizare.

Imprumutul face parte din Programul-Cadru initiat de BERD pentru cofinantarea sectorului de apa din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene (R2CF).

Citeste si:

Apaserv este a 13-a companie din Romania care va moderniza serviciile de alimentare cu apa si de canalizare prin intermediul acestui program-cadru. Pana in prezent, BERD a investit 200 milioane de euro si a mobilizat peste un miliard de euro in facilitatile de apa si canalizare din Romania.

BERD a investit circa sase miliarde euro in peste 315 proiecte, de la inceperea operatiunilor in Romania.