Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 33,2 milioane lei (7,8 milioane euro) companiei Apaserv Satu Mare pentru modernizarea retelei de apa si canalizare, reprezentand o cofinantare pentru un program regional de investitii in valoare de 124,4 milioane euro, informeaza Mediafax.
Imprumutul este acordat pe o perioada de 15 ani, se arata intr-un comunicat al BERD.

"BERD urmareste imbunatatirea infrastructurii urbane, in special a infrastructurii de apa din Romania, precum si sprijinirea tarii in absorbtia fondurilor UE. Acest imprumut va permite companiei sa modernizeze infrastructura de apa si de canalizare in sapte aglomerari urbane din judetul Satu Mare", a declarat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.

In urma implementarii proiectului, 15.000 de persoane vor fi conectate la sistemul centralizat de apa, iar jumatate din cei 390.000 locuitori ai judetului vor avea servicii imbunatatite de aprovizionare cu apa si de canalizare.

Imprumutul face parte din Programul-Cadru initiat de BERD pentru cofinantarea sectorului de apa din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene (R2CF).

Apaserv este a 13-a companie din Romania care va moderniza serviciile de alimentare cu apa si de canalizare prin intermediul acestui program-cadru. Pana in prezent, BERD a investit 200 milioane de euro si a mobilizat peste un miliard de euro in facilitatile de apa si canalizare din Romania.

BERD a investit circa sase miliarde euro in peste 315 proiecte, de la inceperea operatiunilor in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri