Premierul Victor Ponta s-a aflat, joi, in judetul Gorj, avand, intre altele, in cursul dupa-amiezii de joi, o intalnire cu conducerea Complexului Energetic Oltenia.

"Daca va exista un investitor major, care, eventual, va veni sa investeasca, ceea ce inseamna investitii mari de tot, nu va dau ordinul, dar e vorba de miliarde, nu de milioane, atunci, prima conditie, asa cum o avem si in discutia cu Oltchimul, este pastrarea locurilor de munca. Pentru mine, am spus-o de la investirea Guvernului, nu valoarea capitalului investit e primul criteriu, ci numarul locurilor de munca. …Suntem intr-o perioada in Europa in care e mai putin important, din punctul meu de vedere, dar si al Consiliului European, valoarea investitiei financiare, cat, cel mai important, pastrarea si crearea de noi locuri de munca", a spus, joi, Ponta, la Targu Jiu.

Premierul a mentionat ca, in baza acordurilor cu FMI, Guvernul va continua demersurile pentru listarea la bursa a unor pachete de 15% din diferite companii ale statului, el mentionand ca demersurile respective au fost convenite nu de cabinetul pe care il conduce, dar care trebuie sa materializeze intelegerile anterioare.

Citeste si:

"Din punct de vedere politic, cat voi fi eu prim-ministru, si nu vorbesc doar de Compania Energetica Oltenia, ci si de Oltchim, de listarea Transgazului, cu 15%, pe de-o parte inteleg, sunt obligatiile Guvernului Romaniei, nu a celui actual, si le-a asumat fata de FMI, de a merge pe listarea la Bursa cu un pachet de 15% pentru a exista o infuzie de capital si pentru a exista voci independente pentru a-i reprezenta pe cei 15%...Daca punem doar 15% pe Bursa, conducerea, prin managementul privat, ramane ceea ce stiti", a mai precizat Ponta.

Premierul a criticat, cu aceasta ocazie, si structura administrativa destul de mare a Complexului Energetic Oltenia, format din fuziunea termocentralelor si minelor din zona, noua structura energetica avand circa 200 de directori la conducere.

Ponta a mentionat ca va solicita o reducere la jumatate a posturilor de conducere, el reafirmand si ca, la sfarsitul acestei luni, Adunarea Generala a Actionarilor va lua decizia ca sediul CE Oltenia sa fie la Targu Jiu, in spatiul in care, pana acum, a functionat Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.