Produsul intern brut, conform rectificarii bugetare aprobate de Guvern, a fost stabilit in termeni nominali la 607 miliarde lei, in urma majorarii ratei inflatiei de la 3% la 3,5%, a cresterii cursului mediu de schimb de la 4,21 la 4,45 leu/ euro si a revizuirii PIB din anii 2010 si 2011, scrie Mediafax.
"PIB in termeni nominali este de 607 miliarde lei, mai ridocat din cauza ratei inflatiei, a cursului de schimb si revizuirii PIB realizat in anii anteriori, 2010 si 2011, care pe baza datelor definitive a fost mai mare decat datele preliminare", a afirmat ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

Estimarea privind rata inflatiei in acest an a urcat de la 3% la 3,5%, decembrie la decembrie, iar cursul mediu de schimb a fost adaptat la realitatile din piata, fiind revizuit de la 4,21 lei la 4,45 lei/ euro, a aratat Georgescu.

Ministrul Finantelor a mai afirmat ca deficitul de cont curent este proiectat la 4% din PIB, iar anvelopa salariala va fi mentinuta la 6,7% din PIB, in conditiile unei cresteri economice revizuite de la 1,5% la 1,2% ca efect al cresterii economice incetinite din zona UE, din cauza secetei s,i "intr-o anumita masura din cauza climatului politic tensionat din ultimele luni".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri