Georgescu a convocat o sedinta de lucru privind fondurile europene

Ministrul Finantelor si vicepremierul Florin Georgescu a convocat joi, la Guvern, o reuniune de lucru a ministrilor cu atributii, pentru a analiza cu Autoritatea Nationala de Audit solutii mai eficiente pentru gestionarea programelor finantate din fonduri comunitare.

"Este vorba despre o intalnire de lucru a ministrilor cu atributii in domeniu cu Autoritatea Nationala de Audit, in vederea imbunatatirii modalitatilor de gestionare a fondurilor europene", au precizat agentiei Mediafax surse guvernamentale.

Guvernul s-a angajat sa limiteze in a doua parte a anului cheltuielile pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri UE, din cauza intreruperii rambursarilor, si sa nu utilizeze in acest scop banii din privatizari sau sumele necheltuite de la PNDI, potrivit scrisorii de intentie convenite cu FMI.

"Cheltuielile cu salariile din sectorul public se vor mentine in acest an la 6,7% din PIB. In urma intreruperii rambursarii fondurilor UE catre mai multe programe, cheltuielile de capital, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor cu finantare europeana, trebuie sa incetineasca pentru a se incadra in anvelopa bugetara.", se spune in documentul obtinut de agentia Mediafax.

Totodata, Guvernul a promis ca nu va utiliza banii de la fondul de privatizare pentru plati catre proiecte cu finantare europeana, iar orice fonduri necheltuite aferente Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) vor fi economisite.

Consiliul Fiscal a recomandat Guvernului, intr-o opinie privind rectificarea bugetara si evolutia macroeconomica din primul semestru, sa limiteze cheltuielile din resurse proprii pentru proiectele cu finantare de la UE, in contextul blocarii rambursarilor, si sa controleze strict cheltuielile autoritatilor locale pentru a nu periclita atingerea tintelor de deficit bugetar din acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri