Suprafata de teren agricol necultivata ar putea creste anul viitor, dupa ce anul 2012 a fost unul greu pentru agricultura, iar terenul s-ar putea ieftini chiar si cu 30-40%, a declarat fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara.

"Anul acesta a fost unul greu pentru agricultura, iar agricultorii nu au rezerve pentru anul viitor, asa cum au avut anul trecut si in 2010, cand situatia a fost mai buna. Din acest motiv, daca nu se iau masuri pentru stimularea agriculturii, suprafata necultivata ar putea creste", a spus Tabara.

El a spus ca in ultimii ani suprafata de teren agricol neclucrat a scazut, ajungand la aproximativ 800.000 de hectare, scrie Mediafax.

Tabara estimeaza ca suprafata necultivata ar putea sa depaseasca anul viitor un milion de hectare.

"O consecinta va fi ieftinirea terenului agricol, al carui pret crescuse in ultimii ani, in medie, pana la 3.000 de euro. Ar putea scadea cu 30-40% sau chiar mai mult, la sub 2.000 de euro pe hectar, in medie", a mai spus fostul ministru al Agriculturii.

Potrivit celui mai recent recensamant agricol din Romania, suprafata agricola totala a Romaniei era in 2010 de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de hectare reprezinta teren arabil. Recensamantul a avut loc in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, iar rezultatele definitive au fost prezentate in iulie 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Inspectia Muncii va activita alert pe teren impotriva muncii la negru
Setari Cookie-uri