Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna si preturile productiei industriale pentru piata externa au avansat fata de iunie cu 1,1%, respectiv cu 0,8%.

S-au inregistrat cresteri de pret la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,3%), in industria extractiva (+1,4%), in industria prelucratoare (+0,7%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,5%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de pret in industria energetica (+1,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,7%), industria bunurilor intermediare (+0,6%), industria bunurilor de capital (+0,4%) si industria bunurilor folosinta indelungata (+0,4%), scrie Mediafax.

Citeste si:

Fata de iulie 2011 s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (23,7%), in industria prelucratoare (5,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (4,9%) si in industria extractiva (4,8%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (7,5%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+5,5%), industria bunurilor de capital (+4,7%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,5%).