Cresc preturile productiei industriale

Preturile productiei industriale pe total piata interna si piata externa au crescut in iulie cu 1% fata de luna precedenta si cu 5,7% comparativ cu iulie 2011, potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica (INS).

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna si preturile productiei industriale pentru piata externa au avansat fata de iunie cu 1,1%, respectiv cu 0,8%.

S-au inregistrat cresteri de pret la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,3%), in industria extractiva (+1,4%), in industria prelucratoare (+0,7%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,5%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de pret in industria energetica (+1,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,7%), industria bunurilor intermediare (+0,6%), industria bunurilor de capital (+0,4%) si industria bunurilor folosinta indelungata (+0,4%), scrie Mediafax.

Fata de iulie 2011 s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (23,7%), in industria prelucratoare (5,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (4,9%) si in industria extractiva (4,8%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (7,5%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+5,5%), industria bunurilor de capital (+4,7%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,5%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri