Presedintele Basescu a declarat ca piata Federatiei Ruse este deschisa firmelor romanesti, pentru care nu exista restrictii din punct de vedere politic in privinta exporturilor sau investitiilor, adresand un apel catre comunitatea de afaceri din tara noastra sa nu mai evite aceasta tara.
"Piata Federatiei Ruse, o piata care ne este deschisa si din punct de vedere politic nu exista restrictii pentru oamenii de afaceri romani sa exporte in Federatia Rusa sau sa faca investitii in Federatia Rusa. Problema este sa avem si indrazneala sa o facem si fac un apel din acest punct de vedere la comunitatea de afaceri din Romania sa nu mai evite Federatia Rusa", a declarat Basescu (foto), la intalnirea cu ambasadorii romani.

In alta ordine de idei, el a aratat ca parteneriatul strategic incheiat de Romania in 2009 cu Azerbaidjan merge foarte bine, iar Romania se va concentra pe misiunea de a fi o punte de legatura intre statele din UE si cele din zona caspica si Asia Centrala, scrie Mediafax.

Basescu a aratat ca Romania este implicata in negocierile tripartite Azerbaidjan-Turkmenistan-Comisia Europeana privind realizarea conductei transcaspice care sa garanteze viabilitatea proiectului Nabucco.

"Politica noastra externa se va concentra in continuare pe misiunea pe care ne-am asumat-o de a fi o punte de legatura intre statele din UE si cele din zona caspica si Asia Centrala. Aici, as atentiona in mod deosebit ambasadorii din Azerbaidjan si Turkmenistan, ca ne-am asumat o contributie importanta, in baza relatiilor bilaterale pe care le avem cu cele doua tari, in reusita negocierilor tripartite Azerbaidjan-Turkmenistan-Comisia Europeana pentru realizarea conductei transcaspice ca solutie de garantare a viabilitatii proiectului Nabucco. Desi nu avem un parteneriat strategic cu Turkmenistanul asa cum avem cu Azerbaidjanul, dar relatia bilaterala ne permite sa sprijinim negocierile tripartite cu Azerbaidjan-Turkmenistan-Uniunea Europeana", a declarat Basescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri