Productia industriala a crescut in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 1,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cea mai importanta contributie la rezultatul pozitiv a avut-o cresterea cu 8,1% a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat. Industria prelucratoare si industria extractiva au scazut, in schimb, cu 0,4%, respectiv cu 0,1% in primele sapte luni, scrie Mediafax.

S-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (4,2%), in industria energetica (3,6%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (2,4%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (4,1%) si in industria bunurilor de uz curent (0,4%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1%, sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,9%) si de industria prelucratoare (+0,2%). Industria extractiva a scazut cu 0,2%.

A crescut si industria bunurilor de capital (6,0%), industria energetica (3,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (2,7%) si industria bunurilor de uz curent (0,1%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 4,1%.

In luna iulie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 2,1%, ca urmare a cresterii tuturor sectoarelor industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a majorat cu 3,8%, iar industria prelucratoare si industria extractiva au crescut cu cate 1,9%.

S-au inregistrat cresteri in industria energetica (7,4%), industria bunurilor de uz curent (1,8%), industria bunurilor intermediare (1,3%) si industria bunurilor de capital (0,9%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 1,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% fata de luna precedenta, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (1,3%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,3%). Industria extractiva a scazut cu 2,4%.

In luna iulie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 2,9% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (10,8%), industriei extractive (6,6%) si industriei prelucratoare (1,8%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Reporniți economia! Mai puține pomeni, mai multe investiții
Setari Cookie-uri