Emiterea acordului de mediu pentru viitoarea exploatare aurifera de la Certej a starnit un imens scandal, dupa ce doua organizatii de mediu au protestat, scrie Realitatea.net. Autoritatile spun ca in cazul acordului de mediu pentru exploatarea aurifera de la Certej, emis de Agentia Regionala de Mediu Timisoara, nu s-au respectat toate procedurile legale.

"In sedinta de Guvern, doamna ministru ne-a informat ca acel aviz pentru zona Certej s-a eliberat fara respectarea procedurilor legale si in mod clar va fi anulat. Cel mai grav este ca sefa de acolo, fara niciun fel de control din partea Guvernului si a Ministerului, a rezolvat o problema care tine de programul de guvernare al PDL. (…) Exista o procedura legala prin care se poate anula si aceasta a fost declansata", a declarat premierul Victor Ponta la Tulcea, cu ocazia unei intalniri cu liderii locali, scrie nouzhd.ro.

Asociatiile Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Alburnus Maior si Re.Generation condamna emiterea recenta a acordului de mediu pentru proiectul Certej, prima exploatare a aurului la scara larga pe baza de cianuri din Romania.

Cititi mai mult pe Realitatea.net.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Guvernul va imprumuta 177 mil. euro pentru construirea a 2 inchisori