„Avem foarte putine propuneri la proiectul pus in dezbatere. Propunerile pe care le putem lua in consideratie sunt de forma si nu de fond. Avem si propuneri care nu au legatura cu sanatatea, ca de exemplu cererea de desfiintare a Institutului Cultural Roman (ICR)”, a declarat Vasile Cepoi intr-o conferinta de presa.

In conformitate cu intelegerile dintre autoritati si finantatorii externi, proiectul pentru noua lege a sanatatii ar trebui sa intre in dezbaterea Parlamentului in prima parte a lunii decembrie, a mai spus ministrul.

El a precizat ca prima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat se va regasi in Contractul-cadru de anul viitor.

„Lucram la acest pachet care va fi definit astfel incat sa putem reduce, pana la eliminare, listele de asteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, insa, de la compensare, medicamentele neesentiale, ieftine, cu valoare pana in 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi sustinute de asigurat, dar costa fondul de sanatate aproape 20 milioane de euro anual", a explicat ministrul Sanatatii.