Der Spiegel: Expertii troicii cred ca Grecia are nevoie de inca 2 ani pentru reforme

Expertii troicii creditorilor internationali ai Greciei au conchis ca statul elen are nevoie de inca doi ani pentru a aplica reformele structurale dificile, potrivit publicatiei germane Der Spiegel, scrie Mediafax.

Troica formata din reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene (BCE) a cerut saptamana trecuta ministrilor de Finante din zona euro sa acorde Greciei inca doi ani pentru respectarea angajamentelor, asa cum au cerut autoritatile de la Atena, a relatat publicatia.

Prelungirea termenului din 2014 pana in 2016 ar permite Greciei sa puna in practica reducerea cheltuielilor si reformele structurale, fara sa impovareze economia aflata deja in recesiune.

FMI este gata sa sustina acest punct de vedere, in timp ce unele tari din zona euro, reticente la acordarea de imprumuturi, cer noi eforturi din partea Greciei.

Guvernul de la Atena considera ca sunt suficiente economii de 7,8 miliarde de euro, in timp ce negocierile din acest week-end cu reprezentantii troicii se refera la 9,2 miliarde de euro, potrivit unei surse din ministerul elen de Finante.

Discutiile trebuie sa ajunga la un rezultat pana summit-ul UE din 18 octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri