"Am hotarat sa imi retrag candidatura, desi votul PE are un caracter consultativ", a afirmat Orban.

De altfel, acesta precizase si inainte de audierea in Comisia de Control Bugetar a PE, pe 26 septembrie, ca in cazul unui vot negativ al Parlamentului European va renunta la candidatura, desi decizia finala apartine Consiliului European.

Orban considera ca faptul ca a primit un aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a avut "in mod cert o influenta importanta" si asupra votului din plenul PE.

Citeste si:

"Regret rezultatul votului (...) Nu pot sa nu notez faptul ca disensiunile politice interne au fost transferate la nivel european, ceea ce e o chestiune din care nu castiga nimeni. Astazi a fost candidatura mea, maine vor fi alte probleme, insa e clar ca nu castiga nimeni din asemenea probleme", a mai afirmat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene fusese propus in iunie de premierul Victor Ponta pentru a deveni membru al Curtii Europene de Conturi.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marti seara, numarul necesar de voturi in plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeana de Conturi, candidatura sa fiind respinsa.