MDRT: Primariile pot depune proiecte pentru reabilitari de blocuri cu bani de la UE. Vezi de cand

Primariile vor putea depune, de la 15 noiembrie, proiecte pentru reabilitari termice de blocuri cofinantate cu bani UE, bugetul total fiind de peste 300 milioane euro, a anuntat vineri Ministerul Dezvoltarii, citat de Mediafax.

Institutia a lansat joi varianta finala a ghidului solicitantului pentru reabilitarea blocurilor.

"Implementarea masurilor privind eficienta energetica va trebui sa aiba ca rezultat o reducere de cel putin 40% a consumului de energie pentru incalzire si atingerea unui consum minim de energie pentru incalzire in functie de zonele climatice la nivel national", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Beneficiarii eligibili sunt autoritatile locale, iar investitiile tinta sunt blocurile de locuinte construite intre anii 1950 si 1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse.

Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) si 154 de milioane euro din contributia nationala (buget de stat, contributia autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari).

Alocarea financiara (FEDR plus buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila) este de 182,4 milioane euro, fiind repartizata pe cele opt regiuni de dezvoltare in mod egal, respectiv cate 22,8 milioane euro.

Lucrarile eligibile vizeaza reabilitarea termica a anvelopei si a sistemului de incalzire.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri