8 Noiembrie 2012

Ponta asigura ca POSDRU si POR vor fi deblocate in decembrie. Credeti?



Decontarea tuturor facturilor pentru POSDRU ar urma sa aiba loc in luna decembrie, cand ar urma sa fie deblocate rambursarile si pentru POR, in timp ce programele operationale Transporturi si Cresterea Competitivitatii ar putea fi deblocate anul viitor, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

"La POSDRU urmeaza sa avem misiunea de audit, 19-21 (noiembrie - n.r.), care sa certifice indeplinirea tuturor conditiilor si acceptarea corectiilor financiare, si implicit, in luna decembrie, trimiterea catre decontare a tuturor facturilor la POSDRU. Programul Operational Regional poate fi si urmeaza sa fie deblocat in luna decembrie", a declarat Ponta.

El a adaugat ca, in ianuarie-februarie, Programul Operational Transporturi poate fi de asemenea deblocat, fosta conducere a Autoritatii de Management pentru program fiind inlocuita si avand loc cercetari in cazul proiectului pentru care au fost constatate incalcari ale legii.

In cazul Programului Operational Sectorial privind Cresterea Comptetitivitatii, Ponta a aratat ca problemele sunt de fond si dateaza din perioada de constructie a Autoritatii de Management, dar ca se fac eforturi pentru deblocarea programului la inceputul anului viitor.



Citeste si