"Stiti ca cresterea economica anul acesta este cel mai probabil moderata, mai mica decat anul trecut, de asemenea si din cauza secetei din agricultura. Privind mai departe, ni se pare ca cresterea economica va ramane modesta si in 2013, chiar daca situatia din agricultura se va normaliza. Dar, asa cum stiti, sunt dificultatile in mobilizarea fondurilor europene pentru a finanta investitiile, care sunt cheia cresterii, dar mai sunt si amanarile din reformele structurale care vor frana oarecum cresterea anul viitor", a apreciat oficialul FMI.

De asemenea, el a aratat ca "provocarea pentru Romania" in perioada urmatoare este sa revina la "o situatie solida" privind cresterea economica si convergenta cu restul Europei.

De Vrijer a mentionat ca aceasta misiune a delegatiei FMI, UE si Bancii Mondiale este una "de inceput", inaintea urmatoarelor alegeri legislative si formarii unui nou guvern, adaugand ca se vor intoarce la inceputul anului viitor pentru o noua analiza a situatiei din Romania.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.