„Pierderile din economie sunt 10% din sectorul de stat si 90% din sectorul privat. Este nevoie de introducerea disciplinei financiare si in sectorul privat. Statul este mult mai disciplinat financiar decat sectorul privat, se restructureaza mai greu, mai incet, cum poate, sub presiune, dar o face”, a afirmat oficialul MFP, citat de Agerpres.

Voinea a mentionat ca masura aplicarii TVA la incasarea facturii, care va intra in vigoare din 2013, va introduce disciplina financiara si in sectorul privat si va elimina dublul standard, pentru ca nu se poate cere doar statului sa fie un bun platitor si sa aiba disciplina financiara, dar sectorul privat sa fie stat in stat.

„Statul va plati facturile in maxim 30 de zile, respectiv 60 de zile in sectorul farmaceutic, conform unei directive europene care va intra in vigoare de la 1 martie 2013. Firmele private pot sa plateasca facturile la 120 de zile, la 200 de zile, ca asa scrie in contractul comercial dintre parti. Foarte bine, in continuare este posibil dar nu poti sa deduci TVA”, a spus secretarul de stat.

Vezi ce a mai declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, pe Agerpres.