"Consecintele se rasfrang pe romani (...) Nimeni nu spune senatorul sau deputatul X, spune «Romania», iar Romania nu inseamna doar cei 471 de parlamentari", a mai spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Referindu-se la deciziile ANI privind incompatibilitatea a patru membri ai Executivului, seful statului a aratat ca "nu a existat decat reactie de solidarizare cu cei patru demnitari".

"Nu au legatura cu interesul national aceste atitudini, de solidarizare cu oameni care se presupune ca au incalcat legea. Oriunde in lumea civilizata cand un ministru, un parlamentar este suspectat de eventuale acte de coruptie, sau de incompatibilitate, sau de acte in neregula, el demisioneaza. La noi, politicienii se solidarizeaza, iar aceasta demonstreaza ca nu suntem stat de drept, iar efectele le vom vedea in raportul pe MCV din decembrie sau ianuarie", a sustinut presedintele Basescu.

El a precizat ca a adresat cereri atat Senatului, cat si Camerei Deputatilor pentru rediscutarea cazurilor de parlamentari in care au fost sesizate pentru ridicarea imunitatii si ca s-a adresat si premierului Victor Ponta in privinta celor patru membri ai Executivului.

Romania, suspectata ca nu mai e capabila de alegeri libere dupa fraudele de la referendum

Romania este suspectata ca nu mai este capabila sa organizeze alegeri libere, dupa fraudele de la referendum, a a mai spus presedintele Traian Basescu, mentionand ca va trebui ca fraudele sa fie investigate pana la capat. El a spus ca in aceste conditii va trebui sa suportam situatia in care vor fi trimisi in tara observatori OSCE la alegeri, Romania fiind stat UE.

“Voi desemna un premier care sa serveasca interesului national. Povestea pe care o vehiculeaza orice politician cu suspendarea mea nu ma impresioneaza. Nu sunt un om caruia sa-i fie frica de ceva. Sau in orice caz nu de politicieni”, a adaugat Basescu.