"Eu cred ca marea prioritate pentru la anul este sa mentinem stabilitatea fiscala si sa facem pasul urmator in aplicarea Legii pensiilor, adica indexarea, pentru ca e scrisa in mult-hulita lege, plecand de la Legea pensiilor, plecand de la realitatea ca de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred ca ar trebui analizata posibilitatea indexarii pensiilor, inainte de a vorbi de toate procesele de reduceri si nu stiu ce, de fiscalitate", a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca, in opinia sa, esenta este in stabilitate fiscala, iar partidele "care se intrec in a vinde gogosi pe televiziuni", sa vina cu oferta lor de reduceri de peste tot, dar alaturi de un buget despre care sa se poata spune ca este realist din punct de vedere al veniturilor.

"Privesc la partide si toate vin, care cu reduceri de TVA, care cu reduceri de cote unice, care cu toate ofertele pamantului. Niciunul nu asaza un buget realist, sa vedem ca exista baza corecta de realizare a acestor reduceri de care vorbeste toata lumea", a mai sustinut Basescu.