Perceptia mediului de afaceri fata de performanta generala a Guvernului, Primariei Capitalei si principalelor ministere continua sa ramana defavorabila, desi rezultatele sunt mai bune decat cele din trimestrul anterior, se arata in Barometrul Bunei Guvernari, realizat de Fundatia Romanian Business Leaders.

Barometrul Bunei Guvernari

Cea mai vizibila diferenta pozitiva este cea in legatura cu transparenta institutiilor, unde diferenta intre trimestrul II si III depaseste, in anumite situatii, 10 procente.

In schimb, ca nota generala, membrii Romanian Business Leaders, percep o stagnare sau scadere a capacitatii de implementare.

Cu alte cuvinte, administratia nu reuseste sa duca la capat sau sa aplice legile, strategiile si proiectele pe care le promoveaza.

Coruptia, pe de alta parte, ramane marea problema nerezolvata in toate institutiile, iar gradul de nemultumire este ridicat in legatura cu activitatea tuturor institutiilor.

“Daca in iunie, perioada primei masuratori, scandalurile politice erau frecvente, situatia s-a mai linistit in octombrie-noiembrie. Aceasta schimbare, precum si apropierea alegerilor, au influentat usor transparenta comunicarii guvernului cu mediul de business”, a precizat Andi Dumitrescu, director general GfK Romania.

Guvernul actual este perceput ca fiind mai competent si mai transparent decat cel anterior (Guvernul Razvan Ungureanu), dar Primaria Capitalei urca mai mult in perceptii pozitive si depaseste Palatul Victoria la toate criteriile.

Ministerul Finantelor continua sa fie cel mai bine perceput la toate capitolele, mai putin in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si eficienta activitatii, unde Ministerul de Interne detine prima pozitie.

In cealalta parte a clasamentului, cele mai putine aprecieri pozitive sunt la adresa Ministerului Transporturilor, care devine cea mai putin transparenta institutie si la adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului care, chiar daca si-a imbunatatit scorurile, este depasit de restul institutiilor evaluate.

Raportul intre performanta functionarilor si cea a managementului s-a modificat puternic pentru Ministerul de Interne, unde functionarii depasesc in perceptii pozitive managementul numit politic. La fel, pentru Ministerul Economiei, al Mediului, Transporturilor si pentru Primaria Capitalei - functionarii depasesc conducerea in perceptii pozitive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri