Investitiile in lucrari de constructii noi au insumat in primele noua luni 24,59 miliarde lei, reprezentand 50,2% din total, fata de 51,3% in acelasi interval al anului precedent. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 20,44 miliarde lei, reprezentand 41,7% din total, potrivit Mediafax.

"Ramurile in care s-a realizat un volum mai mare de investitii sunt in industrie si comert/servicii (comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor)", se arata intr-un comunicat al INS.

In trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, investitiile nete realizate in economia nationala au urcat cu 16%, la 20,28 miliarde lei, crestere inregistrata la toate elementele de structura: utilaje (inclusiv mijloace de transport), cu 29,5%, lucrari de constructii noi, cu 6%, si la alte cheltuieli, cu 5,7%.

Citeste si:

Comparativ cu trimestrul III 2011, in intervalul analizat se constata o crestere a ponderii utilajelor (inclusiv mijloace de transport) in total investitii cu 4,1 puncte procentuale. Ponderea investitiilor in lucrari de constructii noi a scazut cu 3,4 puncte procentuale, iar in alte cheltuieli cu 0,7 puncte procentuale.

Datele Bancii Nationale a Romaniei arata ca investitiile straine directe au avut un declin de 28,9% in primul semestru, ajungand la 621 milioane euro.

Datele Bancii Nationale a Romaniei arata ca investitiile straine directe au totalizat in primele noua luni 1,109 miliarde euro, in crestere cu aproape 30% fata de perioada similara a anului trecut.