Banca Europeana pentru Investitii (BEI) analizeaza un imprumut de 157 de milioane de euro pentru Primaria Sectorului 1 din Bucuresti, finantare care ar acoperi circa trei sferturi din costurile unui proiect pentru reabilitarea termica a 433 de blocuri, transmite Mediafax.

Valoarea totala a investitiei este de 212 milioane de euro, potrivit unui anunt al BEI.

Procesul de reabilitare, vizand 433 de blocuri cu 25.800 de apartamente, ar urma sa se deruleze in intervalul 2013-2015.

"Investitiile se vor concentra pe imbunatatirea eficientei termice a cladirilor. Proiectul urmeaza primei faze a programului de eficienta energetica pentru cladiri de locuit, asumata de Primarie si finantata de BEI in 2011", se arata pe site-ul Bancii.

Pentru toate cladirile reabilitate in cadrul programului vor fi obligatorii certificate de performanta energetica. O verificare independenta a calitatii lucrarilor si a economiilor la consumul energetic va fi implementata sub supravegherea bancii pentru cladirile incluse in program.

BEI a imprumutat 125 de milioane de euro Primariei Sector 1 in prima faza a programului de reabilitare termica a blocurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bob Concierge, un automat cu servicii de curatenie, in scara de bloc