"Conform rezultatelor partiale, Uniunea Social Liberala (USL) a castigat alegerile parlamentare. Speram sa se formeze foarte repede un nou guvern, de la care asteptam sa se ocupe cu toata energia de problemele economice importante si stringente - mai ales pe fondul cresterii economice reduse, al investitiilor straine slabe si al ratei mici de absorbtie a fondurilor europene. Avem nevoie de politici economice previzibile si stabile, care sa consolideze increderea in Romania dincolo de granitele tarii", a declarat intr-un comunicat Sebastian Metz, director general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Alt teme importante sunt formarea profesionala, cresterea transparentei in cadrul licitatiilor publice, predictibilitate a conditiilor-cadru legislative si in general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentantii mediului de afaceri, potrivit sursei citate.

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania si a fost infiintata ca si Camera bilaterala cu sediul in Bucuresti in septembrie 2002.

Citeste si:

In calitate de asociatie economica bilaterala, care cuprinde circa 530 de firme germane si romanesti, AHK Romania reprezinta interesele membrilor in fata autoritatilor publice.

USL a castigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,1% la Senat, in urma alegerilor care au avut loc duminica.