Premierul Victor Ponta a declarat ca vicepresedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei institutii pana la numirea unui specialist cu credibilitate si fara culoare politica.

"La INS urmeaza sa numesc un presedinte. N-o voi numi pe doamna Gered presedinte, dar dintre cei trei vicepresedinti actuali am intrebat cine este cel mai vechi si este doamna Gered, deci nu putea fi ea. La INS se duc cele mai importante cifre, credibilitatea e cea mai importanta, si atunci nu vroiam o discutie - dar cred ca domnul Voineagu (Vergil Voineagu, presedintele INS, n.r.) nici nu era numit de PDL, era prin 2005 - 2006 - nu vroiam sa apara o discutie politica", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca vicepresedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei institutii pana la numirea unui specialist cu credibilitate.

"Deci doamna Gered gireaza conducerea INS pana cand voi numi si voi numi o persoana care n-are legatura cu PSD, nici cu PNL, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate, si avem asa ceva. O sa discut de pe liste sa vedem si cine isi doreste, dar avem asemenea specialisti", a spus Ponta.

Vergil Voineagu a fost demis de catre premierul Victor Ponta de la conducerea Institutului National de Statistica (INS), atributiile de presedinte urmand sa fie exercitate temporar, pana la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepresedinte al institutiei.
Gered Beatrix beneficiaza de sprijinul UDMR.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca a solicitat secretarului general al Guvernului sa pregateasca schimbarea conducerii Institutului National de Statistica pentru "greseala grava" comisa in calcularea PIB pe 2011, aratand ca are nevoie ca la INS sa lucreze oameni pe care se poate baza.

Joi seara, premierul a anuntat o eroare de calcul a Institutului National de Statistica privind Produsul Intern Brut (PIB), care a revizuit in scadere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011, va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevazute pentru 2013 cu aproape 1 miliard de lei pentru incadrarea in tinta de deficit stabilita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania