"Salariile la Ministerul Economiei? Inacceptabil de mici"

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni ca situatia personalului institutiei este "dramatica", salariile sunt "inacceptabil" de mici, iar tinerii nu au posibilitatea sa se angajeze in minister, astfel ca este necesara deblocarea functiilor, informeaza Mediafax.

"Dupa patru ani am gasit o situatie dramatica in privinta personalului ministerului. Salariul mediu net este de 1.600 lei, este inacceptabil. Tinerii nu au acces la posturi, trebuie o formula in privinta blocarii posturilor, tinerii trebuie sa aiba posibilitatea sa acceada in functii", a afirmat Vosganian, prezent la audierile comisiilor parlamentare reunite pentru aprobarea bugetelor ministerelor pentru 2013.

La audieri au venit Vosganian si ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini. Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, nu este prezent. Vosganian a afirmat ca se sfieste sa vorbeasca in numele lui Nita.

"Vad ca bunul meu prieten Nita nu este. Ma sfiesc sa vorbesc in numele lui, in virtutea delegarii de atributii', a spus Vosganian.

Vosganian a adaugat ca bugetul pentru inchiderea minelor este subfinantat cu 70 milioane de lei, iar Ministerul Finantelor Publice trebuie sa gaseasca fonduri pentru aceste investitii dupa primul trimestru al acestui an.

"La inchideri de minelor bugetul este subfinantat cu 70 milioane de lei. Previn Ministerul Finantelor ca solutia gasita nu poate convinge pe nimeni. Am avut accidente pentru ca inchiderile de mine nu au mers pe programul stabilit, va rog ca dupa primul trimestru sa alimentam bugetul inchiderilor de mine", a continuat el.

Totodata, Vosganian a afirmat ca terenurile companiilor de stat aflate in faliment vor fi utilizate pentru constructia unor parcuri tehnologice.

"Imi incredintez colegii ca unde avem companii in pragul falimentului, cum este Fortus Iasi sau ca in Bucuresti, vom aloca terenuri pentru a putea fi folosite ca parcuri tehnologice", a spus el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri