Ministrul Economiei a anuntat, joi, la Ploiesti, in cadrul unui workshop la care au participat cateva zeci de oameni de afaceri din Prahova, ca miercuri Guvernul a discutat despre plata datoriilor autoritatilor locale catre firmele private si ca Executivul a decis sa aloce primariilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru achitarea acestor datorii, transmite corespondentul Mediafax.

"Onoarea statului roman spune ca trebuie sa ne platim arieratele. Ieri (miercuri - n.r.) am avut o discutie in Guvern si am decis sa alocam primariilor o suma considerabila, ca ordin de marime in jur de 200 de milioane de euro, ca primariile sa-si plateasca obligatiile fata de mediul privat. In primul rand ca sa ajutam mediul privat sa-si revina acolo unde aceste arierate faceau dificila continuarea activitatii, dar in acelasi rand pentru a introduce si acest concept de onoare, care sa fie onoarea cuvantului dat, dar sa fie si apararea onoarei statului", a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat ca sustine gesturile si masurile care apara onoarea statului si ca-si doreste ca, intr-o zi, romanii sa spuna nu doar ca sunt mandri "nu doar de fotbalisti si de cantareti, ci si de institutii".

Citeste si:

"Domeniul economic este primul in care trebuie sa restabilim prestigiul institutiilor statului roman", a mai spus Varujan Vosganian.