Romania a inregistrat in luna decembrie cea mai mare scadere lunara din UE a vanzarilor de retail, de 3,2%, comparativ cu noiembrie, in timp ce la nivel european declinul s-a situat la 0,6%, potrivit datelor publicate marti de Eurostat.

Cele mai mari scaderi lunare din UE, dupa volum, au fost consemnate in Romania (-3,2%), Spania (-2,2%) si Slovenia (-2,1%), in timp ce Polonia (2,2%) si Estonia (1,9%) au raportat cele mai mari cresteri, se arata intr-un comunicat al Biroului de statistica al UE, citat de Mediafax.

Dintre cele 21 de state care au raportat date, vanzarile de retail au scazut in 12 state, au urcat in 8 si au stagnat in Finlanda.

Comparativ cu luna decembrie 2011, Romania a consemnat un declin de 3,3%, apropiat de scaderea de 2% inregistrata la nivelul UE. Dintre cele 21 de tari care au raportat date, 9 au avut cresteri, iar restul scaderi ale volumului vanzarilor de retail.

Cele mai mari scaderi anuale au fost inregistrate in Spania (-12,3%), Portugalia (-8,6%) si Slovenia (-7,5%), in timp ce Letonia (12,5%), Estonia (7,2%) si Lituania (2,7%) au raportat cele mai mari cresteri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Handbal feminin: Victorie si calificare incredibila a Romaniei la CM