Ponta a subliniat ca vor urma alte misiuni de audit pentru POSDRU, iar imbunatatirea mecanismelor de control este importanta, anunta Mediafax.

"Daca ne culcam pe o ureche, ca am deblocat POSDRU, si nu mergem mai departe, cu taierea acelor proiecte - sa nu spun eu cum sunt, alea exagerate - cu intarirea regulilor de control, o sa ne trezim ca iarasi avem probleme. Deci, va rog frumos pe ambii ministri, va felicit ca ati reusit deblocarea POSDRU, dar atentie si concentrare maxima sa contiunam programul de indreptare a problemelor anterioare. O sa fie nemultumiri de la beneficiari, asta e, daca au facut proiecte gresite sau daca si-au dat prea multi bani pentru munca prea putina, ne asumam aceste nemultumiri, dar nu ne asumam sa ne trezim iar cu POSDRU blocat pentru ca unii s-au lacomit prea mult la banii aceia", a spus Ponta, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Reprezentantii Uniunii Europene au decis, in urma cu o saptamana, deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana va relua platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte

Sa nu ne culcam pe o ureche: urmeaza inca 2 misiuni de audit