"Eu imi doresc ca cel putin Comarnic - Brasov sa se faca in maximum doi ani. Unii imi spun ca e greu, eu insist, sunt incapatanat. Vreau sa se faca in doi ani din momentul in care dam ordinul de incepere a constructiei", a afirmat Sova.

Oficialul a adaugat ca este foarte greu de estimat cand se va termina procedura de licitatie si atribuire a contractului pentru executia autostrazii, insa a estimat ca cel mai tarziu in luna octombrie a acestui an va fi desemnat castigatorul si va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China si a trei asocieri de firme pentru proiectarea, constructia, finantarea si operarea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, printre ofertanti fiind si companiile Vinci si Aktor, care s-au retras din acest proiect in urma cu trei ani.

Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro.