Autostrada Comarnic-Brasov va fi gata in 2 ani. Il credeti pe ministrul Sova?

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat ca doreste ca Autostrada Comarnic - Brasov sa fie gata cel tarziu in octombrie 2015, adica in maximum doi ani de la momentul in care se da ordinul de incepere a lucrarilor, estimat pentru luna octombrie 2013, cel mai tarziu, scrie Agerpres.

"Eu imi doresc ca cel putin Comarnic - Brasov sa se faca in maximum doi ani. Unii imi spun ca e greu, eu insist, sunt incapatanat. Vreau sa se faca in doi ani din momentul in care dam ordinul de incepere a constructiei", a afirmat Sova.

Oficialul a adaugat ca este foarte greu de estimat cand se va termina procedura de licitatie si atribuire a contractului pentru executia autostrazii, insa a estimat ca cel mai tarziu in luna octombrie a acestui an va fi desemnat castigatorul si va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China si a trei asocieri de firme pentru proiectarea, constructia, finantarea si operarea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, printre ofertanti fiind si companiile Vinci si Aktor, care s-au retras din acest proiect in urma cu trei ani.

Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri